Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtmeester.be
Vochtmeester.be
Info en advies over vochtproblemen en hun oplossing

Gevel impregneren

Dringt vocht via de buitenmuren naar binnen? Daarvoor bestaat een eenvoudige oplossing: je gevel impregneren. Bij deze methode wordt de buitenmuur waterdicht gemaakt met een transparante beschermlaag. In dit artikel kom je alles te weten over het belang, de werkwijze en het kostenplaatje van deze gevelbescherming.

Ga snel naar: PrijsWerkwijze & LevensduurOffertes ontvangen

 

Waarom je gevel impregneren?

Vochtproblemen vermijden: doorslaand vocht zorgt voor onaangename verrassingen zoals vochtplekken, schimmels, loskomende muurbekleding, muffe geurtjes, groene aanslag op de gevel … Dit schaadt niet alleen de uitstraling van je muren, maar ook je gezondheid.

Je buitenmuur langer proper houden: dankzij het impregneermiddel kan vuil zich moeilijker aan de gevel hechten. Hierdoor ziet de gevel er langer schoon uit en moet je die minder snel reinigen.

De levensduur van je gevel verlengen: wanneer vocht in de muren uitzet door vorst, kan dit de gevel ernstig beschadigen. Met een impregneermiddel voorkom je dus ook schade en kosten voor herstellingswerken.

 

Gevel impregneren of injecteren?

De termen ‘impregneren’ en ‘injecteren’ worden vaak door elkaar gehaald. Toch is er een belangrijk verschil in welk soort vochtprobleem deze methodes bestrijden:

1) Gevel injecteren: hiermee ga je opstijgend vocht tegen. Dit vochtprobleem krijg je wanneer grondvocht naar boven komt en in de muren trekt (bv. omdat er geen of een slechte waterkering is). Je herkent het aan vochtplekken onderaan de muren. Meer info hierover vind je in dit artikel.

 2) Gevel impregneren: hiermee pak je doorslaand vocht uit de lucht aan, zoals regen, sneeuw en mist.

 

gevel impregneren

 

Gevel impregneren prijs

De prijs voor het impregneren van de buitenmuur hangt vooral af van de oppervlakte. Voor grotere oppervlaktes wordt vaak een lagere prijs per vierkante meter aangerekend. Ook de bereikbaarheid van de gevel heeft invloed op de prijs. Is er een lift of stelling nodig, dan stijgt de prijs. De kosten worden verder bepaald door de nodige voorbereiding, zoals het reinigen of herstellen van de gevel.

Je gevel impregneren kost gemiddeld € 8 – 12 per m² (incl. uitvoering, excl. btw). Een vakman gebruikt een kwalitatief impregneermiddel aangepast aan jouw type gevelbekleding en gaat veilig en nauwkeurig te werk. Zo ben je verzekerd van een duurzaam resultaat. Ontvang vrijblijvend offertes van ervaren vakmannen via de offertepagina.

 

Werkwijze en levensduur

Niet in elke type gevelbekleding kan het impregneermiddel intrekken. Daarom wordt eerst gecontroleerd of jouw gevel wel geschikt is voor deze vochtbestrijdingsmethode. Deze analyse bepaalt ook welk soort impregneermiddel je moet gebruiken.

Ook de staat van de gevel wordt bekeken. Indien nodig, wordt de gevel eerst hersteld en gereinigd. Beschadigingen en vuil zijn namelijk niet alleen vaak de oorzaak van je vochtprobleem, maar verhinderen ook een optimale werking van het impregneervloeistof.

Is je gevel in orde gebracht, dan worden eerst alle ramen en deuren afgeplakt. Daarna kan je de gevel impregneren door het impregneermiddel op de muur te spuiten. Een correcte uitvoering is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je gevel zo efficiënt en zo lang mogelijk beschermd blijft tegen vocht (minstens 10 jaar). Een vakman verzekert je van een optimaal, duurzaam resultaat met materiaal aangepast aan jouw soort gevel. Ontvang snel offertes op maat via onze online offerteservice.

 

Offerte aanvragen voor vochtbestrijding

Vochtproblemen laten behandelen? Maak gebruik van onderstaand formulier en ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat van gespecialiseerde vochtbestrijders uit jouw regio. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, adviezen, ... vergelijken. Deze dienst is volledig vrijblijvend en zonder aankoopverplichting.