Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtmeester.be
Vochtmeester.be
Info en advies over vochtproblemen en hun oplossing

Vochtbestrijding

Hoe eerder u zich ervan bewust wordt dat uw woning een vochtprobleem heeft, hoe beter. Hoe eerder u uw vochtprobleem aanpakt, hoe beter. Hoe langer u wacht, hoe hoger de kosten zullen zijn, zowel voor uw woning als voor uw gezondheid.

Heeft u vochtige plekken ontdekt? Dan is er misschien wel sprake van vochtproblemen die uw muur aantasten. De aanpak van het probleem is helaas minder eenvoudig. Een belangrijke stap is de diagnose van de vochtige muren voor dat begonnen wordt met het behandelen. U kunt pas een doeltreffende oplossing kiezen als u weet hoe de situatie van de muren is. Wat kan een oorzaak zijn van vochtige muren? Vochtige muren kennen vele verschillende oorzaken. Het vinden van de juiste oorzaak kost tijd. Oorzaken van vochtige muren kunnen zijn: • Opstijgend of optrekkend vocht • Doorslaand vocht • Een lekkage

Op zoek naar een professionele vochtbestrijder? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen aan vragen bij experts in vochtbestrijding. Klik hier voor meer info.

 

Waar komt die muffe geur vandaan? Waarom heb ik roestvorming in huis?

Muffe geuren in huis kunnen te maken hebben met verrotting, schimmel, meeldauw en droge rot. Dat betekent dat er teveel vocht in huis aanwezig is, hoewel dat onzichtbaar kan zijn. Teveel vocht is meestal ook de oorzaak van roestvorming op metalen voorwerpen in huis, bijvoorbeeld op sleutels en apparatuur met ijzeren onderdeeltjes.

 

Wat betekenen donkere vlekken op de muur?

Wanneer binnenmuren van gasbetonblokken of beton nat of vochtig zijn, krijgen ze een donkergrijze kleur.

 

Waarom bladdert verf van muren en plafond?

Verf die verschilfert en afbladdert wordt veroorzaakt door vocht dat in de verflaag is doorgedrongen.

 

Waardoor ontstaan schimmel en meeldauw?

Schimmel en meeldauw gedijen het best binnenshuis, wanneer daar vochtige, donkere ruimten zijn, bijvoorbeeld kelders. Schimmels veroorzaken verkleuring van oppervlakken, maar een oplossing uitsluitend voor het oog is hier niet voldoende. Een grondige aanpak die de schimmel of meeldauw volledig verwijdert is het beste, zowel voor het behoud van uw huis als voor uw eigen gezondheid.

 

Waarom is het belangrijk vocht in huis te bestrijden?

Het bestrijden van alle vochtproblemen in uw woning heeft vele voordelen, waaronder verhoging van uw woongenot. Maar bovendien is een huis zonder vochtproblemen, met een intacte structuur en met een droogbare, bruikbare kelder meer waard. Lest best, u voorkomt vele gezondheidsproblemen van u en uw gezin wanneer u vochtproblemen in uw woning tijdig en grondig aanpakt.

 

Offerte aanvragen voor vochtbestrijding

Vochtproblemen laten behandelen? Maak gebruik van onderstaand formulier en ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat van gespecialiseerde vochtbestrijders uit jouw regio. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, adviezen, ... vergelijken. Deze dienst is volledig vrijblijvend en zonder aankoopverplichting.